Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Van den Bos Flowerbulbs neemt koelbedrijf over

Van den Bos Flowerbulbs neemt koelbedrijf over

0

Van den Bos Flowerbulbs uit Honselersdijk heeft de inpak- en koelfaciliteiten van J.A. Stolze De Lier overgenomen. Het bedrijf blijft onder dezelfde naam zelfstandig doorgaan als onderdeel van Van den Bos.

 

Een mooi bedrijf met een mooi resultaat. Zo typeert bedrijfsleider Edwin Steenbergen van Van den Bos Flowerbulbs het bedrijf J.A. Stolze De Lier. Het Westlandse bedrijf is al tientallen jaren gespecialiseerd in het inpakken en gekoeld opslaan van leliebollen, met name voor telers in de regio. Jaarlijks worden er ruim 400.000 kisten met leliebollen verwerkt. Het bedrijf heeft ook enkele ULO-cellen voor de lange bewaring in gasdichte cellen met een laag zuurstofgehalte.

Voor de klanten van J.A Stolze De Lier verandert er niets. Van de Bos Flowerbulbs is en blijft een van die klanten. Ook voor de medewerkers van Stolze heeft de overname geen gevolgen. Jan Stolze is blij dat zijn bedrijf door de verkoop een opvolger kreeg en zal nog geruime tijd betrokken blijven bij de onderneming.

Bijbouwen

Volgens Steenbergen van Van den Bos Flowerbulbs past de aankoop in de groeistrategie van het bedrijf. J.A Stolze De Lier is niet gekocht als exclusief koelbedrijf voor de bollenhandelaar in Honselersdijk. „Wij zijn een in- en verkoopbedrijf voor diverse bollen en exporteren wereldwijd. Als we in piekperioden extra ruimte voor koeling en bewaren nodig hebben, dan maken we gebruik van ruimte bij derden. Recent hebben we de mogelijkheid gekregen om op ons eigen terrein koel-/bewaarruimte bij te bouwen. Uitbreiden op ons eigen terrein heeft onze voorkeur, vooral vanwege de logistieke voordelen”, aldus Steenbergen.

 

 

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar