Vakblad voor de Bloemisterij Het vak BotaniGard WP en Fungaflash in bloemisterij uitgebreid

BotaniGard WP en Fungaflash in bloemisterij uitgebreid

1

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft ingestemd met de uitbreiding van de insecticide BotaniGard WP en fungicide Fungaflash in bloemisterijgewassen. Het betreffen zogenoemde kleine toepassingen, waarvoor geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek is uitgevoerd.

BotaniGard WP was reeds toegelaten in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen en rozen. De uitbreiding betreft toelatingen in bolbloemen en knolbloemen, pioenrozen (bedekte teelt), hyacint (bedekte teelt), gladiool (bedekte teelt), klimplanten (onbedekte teelt) en rozen (onbedekte teelt). Het middel bestrijdt kaswittevlieg en tabakswittevlieg.

Fungaflash was reeds toegelaten in al toegestaan in bedekte niet-grondgebonden teelt van rozen en begonia. De uitbreiding betreft toelatingen in de bedekte teelt van potplanten, snijbloemen en vaste plantenteelt. Het middel bestrijdt echte meeldauw.

Bij kleine toepassing wordt aangeraden een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Er is immers geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Gebruik van deze toepassingen in deze toepassingsgebieden komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

 

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ton Bertels Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Ton Bertels
Gast
Ton Bertels

In veiligheidsblad FungaFlash staat:
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H351 – Verdacht van het veroorzaken van kanker.
H410 – Zeer giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Vraag is hoe het kan dat dit is toegelaten.