Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Brancheorganisatie Sierteelt blij met uitspraak RVO

Brancheorganisatie Sierteelt blij met uitspraak RVO

0

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft onlangs aangegeven mee te werken aan de verstrekking van bedrijfsgegevens van akkerbouwers aan de Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw. Dit brengt het algemeen verbindend verklaren van het onderzoeksprogramma van de BO Sierteelt een stap dichterbij. Voorzitter Prisca Kleijn beschouwt het als een steun in de rug en een stap in de goede richting.

De BO Akkerbouw heeft haar onderzoeksprogramma reeds in de steigers staan, omdat de minister Economische Zaken de organisatie reeds een algemeenverbindendverklaring heeft gegeven. Hiermee is aan alle akkerbouwers een verplichte financiële bijdrage op te leggen voor de uitvoering van het onderzoeksprogramma

De BO Sierteelt is nog niet zo ver. Een algemeenverbindendverklaring is er nog niet en aan een onderzoeksprogramma wordt gewerkt. De organisatie trekt hierin gezamenlijk op met de BO Groente en Fruit. Prisca Kleijn, voorzitter van de BO Sierteelt, benadrukt dat een algemeenverbindendverklaring pas wordt ingediend als met de achterban van de betrokken organisaties, zoals LTO Glaskracht Nederland, hierover is gesproken.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar