Vakblad voor de Bloemisterij Energie Brand Shell Pernis legt CO2-levering naar Ocap plat

Brand Shell Pernis legt CO2-levering naar Ocap plat

0

Door de brand in Shell-raffinaderij Pernis is de levering van CO2 naar Ocap stilgevallen. „We krijgen op dit moment geen CO2 geleverd”, zegt Ocap-woordvoerder Robert Jan Pabon. „Dat betekent dat we vandaag de afnemers al moeten beperken. De tuinders worden daar op dit moment over geïnformeerd. We hebben nog geen zicht op de verdere gang van zaken. In de loop van de dag zullen we de afnemers laten weten wat we voor de korte termijn verwachten.”

De brand in de Shell-raffinaderij aan de Vondelingenplaat in Rotterdam is zaterdagavond uitgebroken. Alle fabrieken op het terrein zijn stilgezet omdat de elektriciteit is uitgevallen. De brand ontstond door kortsluiting in een spanningsstation, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Video: 112 Rijnmond

De brandweer is sinds ongeveer 3.00 uur aan het blussen, en gaf zondagochtend om iets voor 6.00 uur het sein brand meester. Shell kan de schade pas opnemen als de brand in het spanningsstation is geblust. Een woordvoerder van het oliebedrijf kon niet voorspellen wanneer de hele raffinaderij weer in bedrijf wordt genomen. Het kan volgens de woordvoerder dagen duren tot de fabrieken zijn afgeschakeld.

Reageer op dit artikel

avatar