Brand vernielt schuur potplantenkwekerij P. Mostert

Maandagavond 23 juli is de schuur van plantenkwekerij P. Mostert aan de Gravin van Bylandtlaan in ’s-Gravenzande verbrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand is rond 22:30 uur uitgebroken. Omdat er veel rook vrijkwam, is snel opgeschaald naar het sein ’zeer grote brand’. Brandweereenheden uit Hoek van Holland, ‘s-Gravenzande , Naaldwijk, De Lier en Wateringen zijn druk bezig geweest met de bluswerkzaamheden. De brandweer concentreerde zich al snel op het voorkomen van uitbreiding van de vuurhaard, met name om een nabijgelegen woonhuis te behouden.

Door de brand is de stroomvoorziening op het bedrijf vernield. Installateurs zijn momenteel druk bezig om dit te herstellen, zodat teelttechnische zaken als gieten, schermen en luchten zo snel mogelijk weer plaats kunnen vinden.

Celosia

Plantenkwekerij P. Mostert is op ruim 1,2 ha. gespecialiseerd in bloeiende potplanten als celosia, cyclaam en zantedeschia. Op dit moment bloeien de celosia’s, binnenkort volgen de cyclamen. Omdat de kas geen schade opliep, verwacht verkooporganisatie Sureplants, waarbij de kwekerij is aangesloten, dat leveringen eind deze week weer mogelijk zijn. Enkele collega’s hebben al hun hulp aangeboden voor de teelt en afzet.

foto : district8.net

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties