Bremkens Orchids gaat exclusief opkweken voor Dümmen Orange

Dümmen Orange heeft een exclusieve overeenkomst getekend voor de opkweek van zijn sortiment phalaenopsis in de productiefaciliteiten van Bremkens in Duitsland. De verkoopteams van beide bedrijven gaan eveneens samenwerken.

In de 3 ha opkweekkas van Bremkens Orchids is binnenkort geen ruimte meer voor andere partijen dan Dümmen Orange. Lopende contracten voor levering van uitgangsmateriaal worden natuurlijk wel afgemaakt, zegt Edwin van den Nieuwendijk, salesmanager bij Bremkens Orchids. „En nieuwe contracten stellen we samen met Dümmen Orange op.”

Het Duitse bedrijf Bremkens heeft sinds begin 2019 geen eigen genetica meer (zie het bericht ‘Phalaenopsis sortiment van Bremkens naar Sion‘). Het bedrijf in Geldern-Walbeck richt zich nu puur op de opkweek van vooral phalaenopsis. In Dümmen Orange vonden ze een geschikte nieuwe partner. Christian Bremkens, algemeen directeur bij Bremkens. „Dümmen Orange sluit perfect aan bij Bremkens’ missie om sierteeltproducten te kunnen leveren op basis van de nieuwste innovatieve technologieën via een sterk wereldwijd sales-netwerk.”

Sogo overgenomen

Dümmen Orange nam in 2017 de Taiwanese orchideeënveredelaar SOGO over en is sindsdien actief in de veredeling en wereldwijde afzet van phalaenopsis. Er was voor de opkweek van die potorchidee al een samenwerking met het Belgische bedrijf Microflor. Dümmen Orange wil haar marktpositie in de productcategorie potorchidee versterken.

Maurice van Leeuwen, leider van het productteam Tropicals bij Dümmen Orange: „Bremkens Orchids staat bekend als een van de beste bedrijven in de wereld van de vermeerdering en opkweek van phalaenopsis. Dat verzekert Dümmen Orange ervan dat we topkwaliteit en volledige flexibiliteit bij de opkweek kunnen leveren aan onze klanten, de telers.”

Verkoopteams werken samen

De overeenkomst betreft ook de samenwerking tussen de verkoopteams van beide bedrijven. Edwin van den Nieuwendijk en Christian Bremkens gaan samen met het salesteam van Dümmen Orange de potorchideeën in heel Europa aan de man brengen. Beide bedrijven onderzoeken ook de mogelijkheid voor gezamenlijke promotie-activiteiten, proeflocaties en aanvullende dienstverlening richting telers.

V.l.n.r.: Edwin van den Nieuwendijk (Sales Manager Bremkens) Noelia Mansilla (Commercial Operations, Dümmen Orange), directeur Christian Bremkens en Maurice van Leeuwen, hoofd productgroep Tropicals Dümmen Orange.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties