Hortipoint ’Bromelia maakt thee koorts- en bloeddrukverlagend’

  ’Bromelia maakt thee koorts- en bloeddrukverlagend’

  0

  Tim Alderden is woordvoerder voor het project Theelers. Vier telers leveren via hun gewassen inhoudsstoffen voor een nieuw soort thee. Het merk is sinds 1 september op de markt.

  Vier tuinbouwbedrijven, Gova, Corn. Bak, de Kruidenaer en Westlandpeppers, hebben de koppen bij elkaar gestoken in het project. Afgelopen 1 september lanceerden ze een thee onder merknaam Theelers. De Laurier van kwekerij Gova zorgt volgens Tim Alderden voor smaak en verlaagt de bloedsuikerspiegel. Hij werkt zelf bij Corn. Bak, dat diverse bromelia’s kweekt. Bromelia werkt onder meer koorts- en bloeddrukverlagend. De thee bevat nog meer inhoudsstoffen van tuinbouwgewassen.

  Waarom medewerking verlenen aan een theemerk?

  „Bij Corn. Bak loopt al jaren Eline de Vos als onderzoekster rond die erg geïnteresseerd is in inhoudsstoffen. En toen enkele greenports 4 jaar geleden het programma BioBased startten, is zij haar licht gaan opsteken. Om een lang verhaal kort te maken, daar is Theelers uit ontstaan.”

   

  Tim Alderden is Vakgenoot in het Vakblad van week 37. Zijn uitgebreidere verhaal over de thee is ook te lezen in het digitale magazine.

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar