‘Bupleurum bevalt me nu heel slecht’

Peter Baars, zomerbloemenkweker en voorzitter van de FPC, is tevreden over de huidige prijsvorming. Campanula ging aardig, alchemilla krijgt van hem een zeven en volgende week start hij met sedum. Over de teelt van bupleurum is hij minder te spreken. Hier neemt hij na dertig jaar afscheid van.

Zomerbloemenkweker Peter Baars teelt carthamus, sedum, campanula, alchemilla en bupleurum. Deze laatste teelt stoot Baars af. Dit product kan te slecht tegen water. „We waren al teruggegaan van drie hectare na één hectare. Daar bleef nog maar een halve hectare van over na alle regen in juni. Het is niet makkelijk om na dertig jaar afscheid van een teelt te nemen, maar dit bevalt me heel slecht. De verliezen zijn te groot”, aldus Baars.

De voorzitter van de FPC meldt dat de commissie zich momenteel over een nieuw promotieplan buigt. In oktober wordt dit gepresenteerd en dan zal de volgende stemming in november plaatsvinden. „We moeten met een plan komen dat voor de kleine kweker te betalen is. Ook de grote kwekers moeten gehoord worden, zodat zij blijven meedoen. We kijken dus naar de inhoud en het contributiesysteem van het promotieplan 365 dagen bloemen.”

Meer lezen? Het interview (inloggen) verschijnt in Vakblad voor de Bloemisterij, nummer 29. Deze verschijnt op 12 juli.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties