’Burn-out vaker reden van absentie dan fysieke klachten’

De digitale revolutie heeft grote gevolgen voor werk en verzuim. Dit vraagt om hoger geschoold personeel en het leidt tot een verandering van het verzuim. Fysieke klachten gaan maken plaats voor burn-outklachten. Hierop moeten ondernemers inspelen, is de boodschap van verzuimverzekeraar SAZAS bij haar 25-jarig bestaan.

Ook de vergrijzing heeft invloed op het verzuim: oudere medewerkers zijn niet vaker ziek, maar wel langer. Digitale revolutie en vergrijzing zorgen ervoor dat de komende jaren steeds meer nadruk komt te liggen op duurzame inzetbaarheid en sociale mobiliteit van werknemers.

„Veel werknemers vinden niet meer in dezelfde baan en/of bij dezelfde werkgever hun uitdagingen. Als dat besef eenmaal is ontstaan, verwachten zij andere zaken van hun baan en hun werkgever. Bedrijven moet dus wendbaarder worden te kunnen inspelen op de snelle veranderingen”, aldus algemeen directeur Hans van Bussel.

Sazas werd 25 jaar geleden opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties in de agrarische en groene sector. Na het privatiseren van de Ziektewet in 1994 sloten werkgevers zich bij Sazas aan om het financiële risico van verzuim te beperken en te voorkomen dat medewerkers ziek thuis kwamen te zitten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties