Bloem en Blad Bloemen en planten Campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’ gelanceerd

  Campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’ gelanceerd

  0

  De uitgestrekte tulpenvelden trekken grote aantallen toeristen per jaar uit de hele wereld en er is ruimte voor meer bezoekers. Door een nieuw samenwerkingsverband tussen verschillende ‘tulpenorganisaties’ is de campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’ tot stand gekomen, met als doel vrijwel iedere toerist naar de kop van Noord-Holland te lokken.

  Met een totale oppervlakte van zo’n 7.000 hectare tulpenvelden is de regio ‘Holland boven Amsterdam’ leading op het gebied van de tulpenteelt. Toeristen uit binnen -en buitenland komen naar de regio om de uitgestrekte tulpenvelden te bewonderen.

  De campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’ is een initiatief van negen locaties en evenementen, die de krachten gebundeld hebben om bezoekers in het voorjaar een bloem- en kleurrijk en vooral gevarieerd voorjaarsprogramma aan te bieden voor regionale, nationale en internationale toeristen.

  De samenwerkende partijen zijn: Bloemendagen Anna Paulowna, Hortus Bulborum Limmen, Bloeiend Zijpe Schagen, Kleurrijk Julianadorp, Land van Fluwel Sint Maartenszee, Poldertuin Anna Paulowna, Tulpenexcursie Slootdorp, Lentetuin Breezand, Floratuin Julianadorp en Holland boven Amsterdam.

  Op woensdag 13 februari is de campagne in de tulpenkas van teler Siem Munster officieel gelanceerd. In deze kassen staan circa 1.000.000 tulpen in verschillende groeistadia.

  Bron en foto’s: Holland boven Amsterdam

  Reageer op dit artikel

  avatar