Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends ‘Cao en pensioenregeling moeten wel betaalbaar blijven’

‘Cao en pensioenregeling moeten wel betaalbaar blijven’

0

„Niet alles kan. Het moet wel betaalbaar blijven. Door de vakbonden is een lange lijst met wensen op tafel gelegd. Daarnaast moet er ook overeenstemming komen over de nieuwe pensioenregeling. Met elkaar zullen we daarom keuzes moeten maken”, reageert Royal FloraHolland op het feit dat FNV en CNV een petitie zijn gestart onder werknemers van de veiling voor een goede cao.

Binnenkort gaan de veiling en de bonden weer samen om tafel zitten. „Royal FloraHolland hecht aan een goede CAO, met daarin een nieuwe pensioenregeling voor de medewerkers. Met de vakbonden is constructief overleg, waarbij met elkaar een grondige inventarisatie van wensen heeft plaatsgevonden”, zegt woordvoerder Michel van Schie. „Voor ons is het – kijkend naar de arbeidsmarkt –  van belang om een goede werkgever te blijven. Maar het moet wel betaalbaar blijven.”

Van Schie wijst erop dat er ook een nieuwe pensioenvoorziening moet komen. „Een goede pensioenvoorziening kost geld. Dat geld moet uit dezelfde pot komen als waar de andere wensen voor een nieuwe cao uit gefinancierd worden.”

Dat de cao op 1 juli verliep ziet FloraHolland niet als bijzonder. Het is iets wat vaker gebeurt. Een nieuwe cao treedt dan met terugwerkende kracht in werking. Dat de bonden een petitie zijn gestart om hun eisen blijkbaar kracht bij te zetten daar laat de veiling zich niet over uit.

Met de petitie willen de bonden zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen voor een goede cao. De petitie wordt later aan de directie van RFH aan. Volgens de bonden stelt RFH alleen maar verslechteringen voor.

Kitty Huntjens van CNV Vakmensen: ‘Medewerkers hebben twee wensen: profiteren van de economische vooruitgang en dus een fatsoenlijke loonsverhoging. En gezond de AOW-leeftijd halen, dus een passende seniorenregeling.’

Naast het belang van een loonsverhoging en fatsoenlijke seniorenregeling hechten medewerkers en FNV en CNV aan een verlaging van de werkdruk en dezelfde beloning voor hetzelfde werk voor iedereen, aldus de bonden.

 

Reageer op dit artikel

avatar