Carola Schouten: ’Ik wil boeren, tuinders en vissers perspectief bieden’

„Als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil ik boeren, tuinders en vissers perspectief bieden. Ik ben trots op deze hardwerkende mannen en vrouwen. Voor dag en dauw zijn zij al druk in de weer om het eten te produceren dat op ons bord ligt. En niet alleen ons eten.” Zo stelt de kersverse landbouwminister Carola Schouten (CU) zich voor op de eveneens gloednieuwe website van het ministerie van LNV.

„Overal ter wereld staan de Nederlandse boeren en vissers bekend om goed, betaalbaar en veilig voedsel. Ik wil de internationale koppositie van de agrarische sector verstevigen, natuur en landbouw nog meer met elkaar verbinden en tegelijkertijd de economische positie van onze boeren verbeteren. Zij moeten de ruimte krijgen om een eerlijke boterham te verdienen, vanzelfsprekend binnen de geldende natuur- en milieunormen. Zo kunnen gezinsbedrijven voortbestaan en is er toekomst voor jonge boeren”, vervolgt Schouten.

Op de vraag waarom zij ’ja’ heeft gezegd tegen deze functie, antwoordt zij: „Ik vind het bijzonder eervol om minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te mogen zijn. In die rol kan ik werk maken van voor mij belangrijke idealen: een land waar ruimte is voor boeren en tuinders, waar we ons geen zorgen hoeven te maken over voedsel en waar voor iedereen genoeg groene ruimte is. Ik zal deze portefeuille combineren met mijn rol als vice-premier en zie erg uit naar de samenwerking met alle betrokken organisaties.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties