CEO Heimovaara verlaat Royal Van Zanten

Sjoukje Heimovaara is per direct weg als algemeen directeur van Royal Van Zanten en Van Zanten Breeding. Verschil van inzicht met investeerder Nimbus over haar rol, wordt aangegeven als reden.

Nimbus is sinds december 2018 eigenaar van Royal van Zanten (RVZ). De afgelopen periode zijn er gesprekken gevoerd over de rolverdeling tussen Sjoukje Heimovaara als directeur en Nimbus als betrokken hands-on investeerder. Het verschil van inzicht dat daaruit naar voren kwam heeft ertoe geleid dat in goed onderling overleg is besloten dat Heimovaara haar taken als algemeen directeur van Royal Van Zanten en van Van Zanten Breeding per direct neerlegt en het bedrijf verlaat. Haar functie wordt tijdelijk waargenomen door een driekoppig team van Nimbus.

Jonno Beugels van Nimbus stelt desgevraagd dat de hands-on aanpak van de investeerder een substantiële bijdrage kan leveren aan de verdere uitbouw van de onderneming  en het verder optimaliseren van productieprocessen. De bedrijfsvoering bij RVZ gaat gewoon door. Recente investeringen waren er op haar locaties in Uganda en in Colombia

Recent bij opening in Colombia

Vorige week, 4 september, was Heimovaara nog bij de opening van een nieuwe locatie van Royal van Zanten in Colombia. Ze vertelde daar dat een locatie in Colombia een lang gekoesterde droom was voor RVZ. Vanuit daar kan namelijk een breed sortiment van haar uitgangsmateriaal voor de Amerikaanse markt geproduceerd en gepresenteerd worden. De gewassen alstroemeria, chrysant en Limonium zijn daar reeds opgeplant. „We zijn ons veredelingsprogramma constant aan het verbeteren. We willen onze klanten namelijk optimaal blijven bedienen, met de meest innovatieve genetica. De nieuwe locatie levert daarvoor een belangrijk aandeel.”

Achternaam van Finse echtgenoot

Sjoukje Heimovaara (1965, geboren in Friesland en getrouwd met een Fin) is sinds augustus 2017 algemeen directeur bij Royal van Zanten. Ze kwam in 2003 in dienst bij de veredelaar/vermeerderaar, was directeur R&D en sinds begin 2017 directeur Van Zanten Breeding. Een snelle, niet geplande promotie volgt als ze augustus 2017 eigenaar Arie Veldhuyzen van Zanten (64) opvolgt als algemeen directeur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties