Certificaten zijn voor deze potplantenkweker een manier om zich te onderscheiden

Groene kamerplanten zijn de passie van Ron van den Bosch. De potplantenkweker teelt duurzaam en onderstreept dit met certificaten. Met de labels MPS-GAP, MPS GRASP en FloraBiezz laat hij zien dat hij duurzaam werkt en goed met zijn personeel omgaat.

De helft van het assortiment van Potplantenkwekerij van den Bosch in Berkel en Rodenrijs bestaat uit ficussen. Die betrekt hij van Nederlandse vermeerderaars. De andere helft van zijn assortiment is import: clusia, dracaena en sansevieria. Mindere perioden vulde hij in het verleden aan met perkgoed om de kwekerij overeind te houden. Maar de laatste jaren zijn volgens hem topjaren, want jongeren zijn fan geworden van groene planten.

Duurzaamheid en certificaten zijn voor Van den Bosch een manier om zich te onderscheiden van andere telers. Vakblad voor de Bloemisterij bezocht zijn bedrijf. „Alhoewel moeilijk meetbaar denk ik dat certificaten zich uitbetalen. Met registreren krijg je toch meer kennis boven tafel. Daarmee zijn bedrijfsprocessen te verbeteren en betere sortimentkeuzes te maken. Mede aanleiding voor mij om ook palmen te gaan kweken.”

Lees meer over de potplantenkwekerij van Ron van den Bosch en hoe hij duurzaam teelt in de Bedrijfsscan van het nieuwste nummer van Vakblad voor de Bloemisterij. Nummer 42 ligt vanaf vandaag voor u klaar. U kunt het ook digitaal lezen op mijnbloemisterij.nl.

Iedereen moet ondernemen zoals hij- of zijzelf wil zonder te veel verplichtingen en lasten, vindt Ron van den Bosch. Voor hem hoort daar duurzamer telen bij en dat kenbaar maken met certificaten. (Foto: Peter van Leth)

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties