China krijgt vier World Horti Centers

De samenwerking tussen China en Nederlandse glastuinbouw op het gebied van kennis en hightech innovaties wordt de komende jaren geïntensiveerd door de ontwikkeling van vier kennis- en innovatiecentra op de leest van World Horti Center. Op 9 mei ondertekenden Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFFX), een van de initiatiefnemers van World Horti Center, met TUS-Holdings uit Beijing de strategische overeenkomst.

Mark Zwinkels, projectdirecteur: ‘Met de te ontwikkelen World Horti Centers in China slaan we een brug tussen Nederlandse glastuinbouw en de omvangrijke expertise die China heeft op het gebied van technologie en het marktpotentieel aldaar. Met onze partners in onderwijs en onderzoek – Lentiz en Demokwekerij Westland – en de bedrijven die gevestigd zijn in World Horti Center, kunnen we kennisuitwisseling en business development intensiveren. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de verdere internationalisering van World Horti Center.’

Vanaf juni zullen partijen op zoek gaan naar de meest geschikte locaties voor de centra en het plan is om de kennis- en innovatiecentra in de komende jaren verder te ontwikkelen.

TUS-Holdings heeft haar oorsprong bij het omvangrijke Tsinghua University in Beijing. Het bedrijf is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van kennis- en technologieparken in China. Daarnaast heeft het bedrijf deelnemingen in honderden bedrijven binnen en buiten China, waaronder ook in de tuinbouw.

In het eerste jaar van World Horti Center ontving het centrum ruim 40.000 bezoekers uit meer dan 57 landen.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties