Chinese sierteeltmarkt blijft groeien

De Chinese economie groeit nu wel iets minder hard dan in de laatste decennia, maar dat gaat niet op voor de Chinese markt van sierteeltproducten. Integendeel, die markt blijft aan het groeien. Op alle vlakken: binnenlandse afzet, productie, import en export. De handel in China beweegt wel rap van fysiek naar online.

De economie van China groeide in het derde kwartaal van 2019 met 6%. De groei van de Aziatische grootmacht zat op het laagste niveau in bijna 30 jaar; in het tweede kwartaal bedroeg de groei 6,2%. De afname kwam onder andere door de handelsoorlog met de Verenigde Staten. Maar nog steeds 6% groei, dat zou menig ander land ook wel willen.

China schakelt nog altijd op, en dat is te zien aan de immer doorgaande bouw van hoge appartementen, fabrieken, bedrijfspanden, tolwegen en hogesnelheidslijnen. Dat betekent ook dat de vraag naar bomen en planten doorgaat om al die nieuwbouw aan te kleden. Niet standaard rondom met bijvoorbeeld plantsoen en parken, maar ook de hoogte in met verticaal groen.

Meer over de Chinese sierteelt en en de Chinese sierteeltmarkt lees je hier in het digitale magazine van het Vakblad voor de Bloemisterij.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties