Circulaire sierteelt alleen mogelijk in Europees verband

  Is er draagvlak voor een circulaire sierteelt? Deze vraag is door Leo Swart (Cresultant) en Willem Kemmers (Innoventuri) onderzocht in een Moonshot-project. Zij concluderen dat een circulaire sierteeltsector eigenlijk alleen is te realiseren door Europese samenwerking.

  Dat vraagt om andere vormen van ondernemen en organiseren. Investeren in duurzaamheid kan voor alle ketenpartijen voordeel opleveren als alle kansen en knelpunten inzichtelijk zijn.

  Het verduurzamen van de sierteeltsector vergt samenwerking tussen de verschillende partijen in de keten. Volgens Kemmers een sector waar vaak over elkaar wordt gepraat in plaats van met elkaar.

  Leon Swart en Willem Kemmers spraken met diverse partijven over de kansen en knelpunten rond circulaire sierteelt. De opgehaalde informatie is vastgelegd in het rapport Inventarisatie doorbraakproject sierteelt fase 1.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Imidacloprid
  Imidacloprid
  1 maand geleden

  Zou het niet gewoon beter zijn wanneer bijvoorbeeld de Duitser wat meer met de fiets naar het het winkelcentrum kwam en ze een betere CO2/kWh scoren dan de Fransen.