Clematis Beste Nieuwigheid Garden Trials and Trade

Clematis ‘ST17333’ (MULTI PINK), ingezonden door Van der Starre uit Boskoop, is uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019.

„Clematis ‘ST17333’ (MULTI PINK) heeft een unieke combinatie van bloemvorm en bloemkleur in het populaire geslacht Clematis. De plant is een mutant ontstaan uit Clematis ‘Hagley Hybrid’ en is daardoor net zo sterk, gezond en groeikrachtig. Het is een uitstekende en vernieuwende introductie”, aldus de KVBC-jury.

Hydrangea macrophylla ‘Hocomagicevo’ (MAGICAL EVOLUTION) ingezonden door Kolster uit Boskoop werd ook met een gouden medaille bekroond. „Deze bijzondere rijkbloeiende cultivar is ontstaan als mutant in ‘Hokomarevo’ (MAGICAL REVOLUTION), maar heeft grotere, dieper roze bloemen. De planten zijn uniform met fraai en gezond donkergroen blad.”

Negen medailles

Naast de twee gouden medailles kende de jury drie zilveren en vier bronzen medailles toe. In totaal dus negen medailles.

Bij deze tweede editie van Garden Trials and Trade waren 26 planten ingeschreven voor de nieuwighedenkeuring. Hiervan zijn er uiteindelijk 19 gekeurd. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

De tweede editie van Garden Trials and Trade wordt gehouden van 11 t/m 13 juni in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre te Hazerswoude-Dorp.

Bekijk een overzicht van alle nieuwigheden in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties