Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Colombia is na Ethiopië een logische stap voor Florius

Colombia is na Ethiopië een logische stap voor Florius

0

Florius Flowers gaat zomerbloemen telen in Colombia. Het bedrijf least van de overheid land in een voormalig guerrillagebied. Vanuit het Zuid-Amerikaanse land gaan eigenaren Bas Vloet en de familie Van den Hoogen de gigantische Noord-Amerikaanse markt bedienen. „De potentie van Amerikaanse markt is heel groot. De vraag naar onze hypericum is gigantisch daar.”

In oktober 2017 reisden Bas Vloet, Willum van den Hoogen en diens zus Martje van den Hoogen door Colombia. Iedereen die ernaar vroeg kreeg te horen dat het een vakantiereis was. Ruim een jaar later werd duidelijk dat het drietal niet louter voor de schoonheid van de natuur naar het Zuid-Amerikaanse land was afgereisd. In november 2018 tekenden directeuren Bas Vloet en Julian Perez in Colombia onder toeziend oog van minister-president Mark Rutte een dertigjarig contract voor de lease van grond in de Valley del Cauca.

De stap naar Colombia was uiteraard niet de uitkomst van alleen het ’vakantiereisje’. Al langer deed Florius onderzoek naar ondernemen in Zuid-Amerika. In de herfst van 2017 werd er echter een belangrijke stap gezet door vijf gebieden aan te wijzen die mogelijk interessant zijn om bloemen te telen. Uiteindelijk koos Florius voor het gebied dat bovenaan het lijstje stond: de ’Vallei van de Koffie’.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar