Contacten over calla intensiever

Knollentelers, broeiers, veredelaars en handelaren zoeken elkaar steeds vaker op om te praten over sortiment, productie, afzet en duurzaamheid. Met nauwer overleg en samenwerking kom je verder. Die conclusie kon tijdens een vakbijeenkomst op Keukenhof getrokken worden.

Hou voldoende snijcultivars van calla in productie. Die oproep deed teler Eric Janssen van kwekerij Future Flowers richting knollentelers en veredelaars op donderdag 25 april. Janssen weet dat telers van potcalla een groter volume knollen afnemen. Specifieke snijcultivars kunnen daardoor van de markt verdwijnen. „Zo’n cultivar kan wellicht in de benen blijven als wij de grote knollen van een partij afnemen en de kleine naar potplantentelers gaan.”

Lennart Kapiteijn van de Kapiteyn Group (teler, veredelaar en handelaar van onder andere calla) reageerde: „Wij gaan de snijcultuur in het buitenland verder ontwikkelen. Daar kunnen de Nederlandse knollentelers op mee liften. Dat is positief voor alle broeiers. Eventueel gaan we uitgifte reguleren.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties