Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Cornelis IJzelenberg versterkt het familiebedrijf

Cornelis IJzelenberg versterkt het familiebedrijf

0

Cornelis IJzelenberg versterkt het perkgoedbedrijf IJzelenberg Plants in Maadijk eerder dan gepland. Hij wil qua marketing, innovaties en sturing van het bedrijf mede zijn stempel gaan drukken op het bedrijf. Hier liggen zijn ambities, waarmee hij tools die hij tijdens mijn opleiding heeft geleerd in de praktijk kan brengen. Alles echter op zijn tijd.

Toegetreden tot het familiebedrijf?

„Toegetreden is nog een groot woord. Ik behoor nog niet tot de directie, waartoe mijn broer en zwager als nieuwe generatie al wel behoren. Uiteraard werk ik in mijn vrije tijd al jaren mee op het bedrijf en sta ik op beurzen. Echter, na mijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam leek het me beter eerst ergens anders aan de slag te gaan. Ik ben aan de slag gegaan bij Kraaijeveld, een groothandelsbedrijf in agf-producten.”

Gezien jouw leeftijd heeft dat niet lang geduurd?

„Klopt. Ik ben toch eerder op het familiebedrijf aan de slag gegaan, omdat verkoopondersteuning door uitbreidingen wenselijk is. Ook de afbouwende activiteiten van mijn vader en oom hebben een rol gespeeld om deze weg te bewandelen.”

Cornelis IJzelenberg was Vakgenoot in het editie 43 van het Vakblad voor de Bloemisterij. Lees daar het volledige interview, of in het digitale magazine (na inloggen) via deze link.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar