‘Corona leerde mij op meerdere paarden te wedden’

De Belg Stefan van Berlo (37) was bloemist, zette zijn eigen zaak stop en werd freelancer met een internationale carrière. En toen kwam corona. Internationale opdrachten vielen weg. „Corona heeft mij geleerd om op meerdere paarden te wedden.”

Wat was de impact van corona?

„Internationale opdrachten werden door corona stopgezet. Zo zou ik op een internationale beurs een nieuwe Chinese bloemenopleiding promoten en lesgeven op deze school. Ook een leuke opdracht in Rusland viel weg. Daarnaast gaf ik workshops en masterclasses bij mij thuis, hetgeen door corona eveneens stilviel. In de plaats hiervan heb ik wel afhaalpakketten aangeboden in de vorm van bloemstukken met handleidingen, maar daar was toch minder interesse voor.”

Wat heeft corona jou als freelancer geleerd?

„Om niet op één paard te wedden. Bloemenzaken die tijdens corona hoofdzakelijk voor de evenementensector werken, hebben het zeer zwaar gehad. Ik wil in de toekomst altijd een combinatie van activiteiten uitvoeren en bloemstukken blijven samenstellen.” Wat doe je in je vrije tijd? „Ik breng graag tijd door met mijn vrienden en verlang ernaar om weer eens te gaan feesten en dansen met ze. En ik maak graag daguitstappen en citytrips. Ook dit komt hopelijk de komende maanden op gang.” (..)

Lees de volledige vakgenoten in Bloemisterij 25 via mijnbloemisterij.nl. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties