Vakblad voor de Bloemisterij Corona Corona-update per exportland door Ministerie van Landbouw

Corona-update per exportland door Ministerie van Landbouw

0

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) houdt per exportland de ontwikkelingen bij rondom de coronacrisis.

Een greep uit de lange lijst met updates. Let op: Dit is een momentopname, de situatie kan volgens het ministerie per uur verschillen.

• De Poolse Vereniging van Bloemisten heeft een petitie aan de Poolse Premier gericht met een roep om steun. Anders gaan meerdere bloemenwinkels in Polen failliet.

• Tuincentra in België mogen enkel voeding en diervoeding verkopen. AVBS onderhandelt over een versoepeling, maar voorlopig zonder resultaat. Supermarkten verkopen nog bloemen en planten.

• Over het land reizen in Bulgarije wordt snel onmogelijk. De Bulgaarse premier Bojko Borisov pleit ervoor dat er in de EU een ’groene corridor’ komt voor vrachtwagens met goederen en materialen.

• De supermarkten zullen in Duitsland de komende tijd ook op zondag geopend zijn. Aldi heeft aangegeven op zondag dicht te blijven vanwege gebrek aan personeel.

Bekijk hier de corona-update per exportland door het Ministerie van LNV op de site van Royal FloraHolland.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar