Dümmen Orange neemt Florexpo over

Dümmen Orange neemt Florexpo over. Volgens Dümmen wordt met de overname de volgende stap genomen in de realisatie van de groeistrategie van het bedrijf gericht op het creëren van synergie in technologie, productie en vermarkting.

Florexpo is gespecialiseerd in de stekproductie van meerjarige planten, kruiden en perkplanten en heeft een omzet van meer dan € 9 miljoen. De overname past binnen de strategische doelstelling van Dümmen Orange om een top 3 positie in de markt van meerjarige gewassen te realiseren.

De familie Altmann van Florexpo zegt blij te zijn met de overname. „We krijgen de mooie gelegenheid om een onderdeel te worden van een grote, professionele en wereldwijde organisatie. Op lange termijn biedt dat zekerheid in kwaliteit voor onze gewaardeerde klanten”, zegt Fernando Altmann, managing director van Florexpo.

In het najaar van 2015 zal Dümmen Orange de productie van meerjarige planten opstarten op de nieuwe locatie in Guatemala. Het verhuizen van de productie van Florexpo van Costa Rica naar Guatamala zal tot april 2016 in beslag nemen.

Perry Wismans, managing partner bij Dümmen Orange, spreekt van een mooie toevoeging aan de Dümmen Orange portfolio. „In haar lange historie heeft Florexpo een goed assortiment, een uitstekend verkoopnetwerk en een professioneel team van medewerkers ontwikkeld. Het is een bedrijf met een mooie geschiedenis en past uitstekend binnen Dümmen Orange, waarin familiewaarden nog steeds hoog staan.”

Volgens Wismans wordt met de overname de volgende stap genomen in de realisatie van de groeistrategie van Dümmen Orange – gericht op het creëren van synergie in technologie, productie en vermarkting. „Wij verstevigen onze Noord-Amerikaanse marktpositie in stekverkoop van meerjarige planten aanzienlijk, maar ook in Europa en Azië liggen groeikansen. Het succulentenprogramma van Florexpo is ook een mooie niche.”

Florexpo is een grote speler in de productie van onbewortelde stekken, gevestigd in Paraiso, Costa Rica. Florexpo is opgericht in 1988. In 2009 stond het bedrijf voor het eerst in de top tien van grootste stekproducenten ter wereld. Florexpo produceert meer dan 100 miljoen stekken op jaarbasis voor klanten in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden Oosten. Dit resulteert in een omzet van circa € 9 miljoen.

Dümmen Orange is een toonaangevend veredelingsbedrijf in snijbloemen, potplanten, perkplanten en meerjarige planten. Dümmen Orange heeft circa 6.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf heeft een omzet van € 165 miljoen.