De impact van corona

  2020 gaat ongetwijfeld de boeken in als het jaar van corona. De pandemie met wereldwijde gevolgen waarvan momenteel het einde nog niet in zicht is. Wat is tot dusver de impact voor de boomkwekerij en wat zijn de verwachtingen voor komend jaar?

  Voor boomkwekerijproducten voor de visuele markt waren die eerste weken in maart spannend omdat onduidelijk was wat er ging gebeuren. In Nederland, maar ook in het buitenland. Uiteindelijk viel het erg mee. In veel landen mochten tuincentra open blijven of gingen ze vrij vlot weer open. En mensen zijn massaal meer geld aan groen uit gaan geven. Jan van Leeuwen, bestuurslid LTO vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen: „Al met al kijken we voor de boomkwekerij qua afzet terug op een positief seizoen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar in alle cultuurgroepen overheersen de positieve geluiden als het om afzet gaat.”

  Wat kwekers volgens Van Leeuwen zorgen baart is personeel. Zowel de beschikbaarheid – want door de lockdown was het dit jaar nog lastiger om aan medewerkers te komen – als het creëren van een veilige werkomgeving. „Wij hebben als vakgroep daar in het begin veel vragen over gehad. Want hoe zorg je dat het je bedrijf niet binnen komt en hoe voorkom je dat medewerkers elkaar eventueel aansteken?”

  Lees het hele verhaal in De Boomkwekerij 26 die aanstaande vrijdag op de mat ligt of lees het hier in het digitale magazine.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties