Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends De klok moet niet met alle kwekers rekening houden

De klok moet niet met alle kwekers rekening houden

0
De klok moet niet met alle kwekers rekening houden

Na de zomer wordt er ledensessies van Royal FloraHolland ongetwijfeld stevig gediscussieerd over het versterken van de veilingklok. Het Vakblad neemt een voorschot en laat telers hun visie geven. Deze keer Ernst Keessen van Bental en freesiateler Thomas Akerboom die planten uit het Middellandse zeegebied afkweekt en afzet.

Ernst Keessen, Bental: ’De klok creëert voldoende vraag’

Ernst Keessen van Bental kweekt producten van kwekers in het Middellandse Zeegebied in Rijsenhout af en verkoopt ze vervolgens direct of via de klok (circa 20%). Volgens hem is er niet zo heel veel mis met de plantenklokken.

Hij vindt juist dat Royal FloraHolland de afgelopen jaren een goede koers vaart. Hij noemt klokvoorverkoop en de ’overname’ van FloraXchange als voorbeelden. De verschillende afzetkanalen van FloraHolland matchen goed met elkaar, is zijn ervaring.

Volgens Keessen is de plantenklok met de introductie van klokvoorverkoop een soort super cash-and-carry geworden waar iedereen kan kopen. Zodra Bental de elektronische aanvoerbrief verzonden heeft komen de eerste meldingen al binnen. „De klok creëert voldoende vraag”, zegt Keessen.

Vorig artikel WUR legt dossier aan over onderzoek naar droogte
Volgend artikel Opletten bij werken in de warmte
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties