De laatste Os met een rozenkwekerij

Rozen passen bij Jan van Os uit De Lier. „Het is gewoon een ontzettend gave bloem die mensen vrolijk maakt.” Ooit waren er tien familieleden Van Os met rozen. Nu nog een, op 1.200 m2 met tien verschillende cultivars.

La Vie en Rose heet het bedrijf dat Jan (58) en Ellen van Os in De Lier hebben. Rozen uit eigen kwekerij, die ze verkopen via hun site, de winkel en de bloemenautomaat. Los van personeel, veiling en bank doet het echtpaar wat bij hen past. „Dan is het leuk als zelfs een ervaren bloemeninkoper speciaal bij ons een boeket rozen komt halen.”

Ooit was de kwekerij groter, maar nu tuint Van Os op de locatie waar zijn vader Kees in 1963 begonnen met de rozenteelt. Het gaat volgens hem niet om areaal of het aantal uren die je werkt. Er moet balans zijn met het plezier dat je daar uit haalt. „Als het je passie is, moet je er voor gaan. Je moet vooruit kijken en zorgen dat je het naar je zin hebt.”

Jan van Os was in 1998 de allereerste Vakgenoot in het Vakblad voor de Bloemisterij. Vorige week, in editie 46, waarin we ons 75-jarig jubileum vierden, gingen we terug naar de rozenteler uit De Lier. Benieuwd naar het volledige verhaal en zijn brede sortiment, het is ook online te lezen in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties