Home Hortipoint De verrassende stap van Horticoop

De verrassende stap van Horticoop

0
De verrassende stap van Horticoop

In augustus dit jaar heeft Horticoop het Bloom Trade Center overgenomen met het platform Bloomcoop. Dit biedt bloemisten direct toegang tot het assortiment van 3.000 kwekers. Op dit platform zijn bloemisterijbenodigdheden te koop van Alflora, onderdeel van Horticoop. Er wordt ook onderhandeld met andere hardware-leveranciers om aan te sluiten. De groothandelstak voor bloemisten blijft dus behouden.

Horticoop verkoopt haar groothandel en gaat zich richten op productie en ontwikkeling. In het verleden zijn al fabrikanten van potgrond, schermmiddelen en waterzuiveringsapparatuur ingelijfd, en die lijn wordt in de toekomst voortgezet. ’Want de groothandel haalt nooit de prijsmarges die de industrie heeft’, verklaart algemeen directeur Igo Janssen.

GlVorige week maakte Horticoop bekend dat ze per 1 november haar Nederlandse groothandel in meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen verkoopt. Een verrassende beslissing van een bedrijf dat misschien wel de grootste tuinbouwtoeleverancier is van Nederland. De biologische gewasbescherming wordt overgenomen door Koppert Biological Systems. De chemische gewasbescherming en meststoffen gaan naar Van Iperen, en de Substrafeed vloeibare meststoffen naar Mertens. De groothandel in andere tuinbouwbenodigdheden blijft nog even binnenboord, maar ook hier wordt een koper voor gezocht. Deze beslissing is genomen in overleg met de ledenraad van de coöperatie, die bestaat uit vijftien kwekers.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties