Decis Protech en Pitcher nieuwe middelen voor bloemisterij

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de insecticide Decis Protech voor bedekte bloemisterijteelten en de fungicide Pitcher voor onbedekte bloemisterijteelten toegelaten.

Decis Protech is in bedekte teelt van bloemisterijgewassen en vaste planten drie keer per 12 maanden toegelaten tegen rupsen, mineervlieg, trips, wittevlieg, dop- en schildluis. Tussen de bespuitingen geldt een interval van 7 dagen. Decis is al op de markt als emulgeerbaar concentraat; Decis Protech heeft een andere formulering, namelijk als emulsie (olie in water).

Pitcher is als gewasbehandeling in te zetten onbedekte teelten van bloemisterijgewassen, als dompelbehandeling van niet- grondgebonden bedekte teelten van bolbloemen en knolbloemen (uitgezonderd grofbollige narcis en lelie) en als boldompeling van tulp, iris en gladiool (grondgebonden bedekte teelt). Pitcher bestrijdt voornamelijk fusarium en rhizoctonia.

Kohinor 700 WG van de markt

Kohinor 700 WG met als werkzame stof imidacloprid is per direct ingetrokken door toelatingshouder. Er geldt geen opgebruik- en aflevertermijn. Het is na Gaucho Tuinbouw het tweede middel voor bloemisterijtelers met imidacloprid (een neonicitinoïde) dat van de markt verdwijnt. Admire en Wopro Imidacloprid 70WG met dezelfde werkzame stof zijn nog wel op de markt, maar worden door veel telers vermeden vanwege eisen van afnemers die niet willen dat deze werkzame stof wordt ingezet.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties