Decorumkwekers en dealers in de prijzen

Ter Laak Orchids heeft de titel ‘Beste planten kweker van 2015’ Decorum Company in de wacht gesleept. De ‘Beste bloemen kweker van 2015’ is Borst Bloembollen.

De prijzen werden traditiegetrouw tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van telersvereniging Decorum Company prijzen voor de beste kweker en beste dealer van het jaar uitgereikt. Dit gebeurt op het gebied van planten en bloemen.

Volgens de aangesloten dealers levert Ter Laak alleen het beste product uit de kas, anders niet. Ook de constante kwaliteit wordt zeer gewaardeerd. Waar Ter Laak tijdens de Tuinbouw Ondernemersprijs net buiten de hoofdprijs greep, werden de broers en hun team nu door de klanten op nummer 1 gezet. En dat werd zeer gewaardeerd. J&P ten Have behaalde de tweede plek en Van der Voort Potplanten stond voor het eerst in de top 3, op de derde plek.

Beste bloemenkweker
Volgens de aangesloten bloemendealers is Borst Bloembollen de kweker met ‘de juiste visie’ en biedt Borst een breed assortiment van topkwaliteit tulpen. De tweede prijs was voor Jac. Oudijk, de derde prijs voor Kwekerij De Koningshof.

De Decorum-leden hebben Profit Plant de meeste stemmen voor de beste plantendealer gegeven. De exporteur wordt een ‘trouwe dealer’ genoemd vanwege de altijd positief kritische inbreng en de constante focus op hoogwaardige kwaliteit. Decorum dealers OZ Planten en FleuraMetz behaalden respectievelijk de tweede en derde plek bij deze verkiezing.

Enigma Flowers is de beste bloemendealer. De leden vinden dit bedrijf een zeer trouwe Decorum ambassadeur, waarmee optimaal samen te werken is. Decorum dealers Hamifleurs en FlowerForce bv behaalden respectievelijk de tweede en derde plek bij deze verkiezing.

Nieuw dit jaar is de categorie: ‘Bloeier en groeier van het jaar’. Stemmers konden kiezen voor het bedrijf wat dit jaar positief is opgevallen en een potentiële podium plaats verdient. Bloeier van het jaar is geworden J. Van Vliet Bloemenexport.