Deense PKM investeert veel geld in automatisering

De afgelopen jaren is automatisering een belangrijke manier om de productie te verbeteren en het productieproces efficiënter te maken bij PKM. De kwekerij in Denemarken is wereldwijd bekend vanwege het merk Fairytale Flowers.

De afgelopen jaren investeerde PKM, gevestigd in het Deens Odense, meer dan 1,3 miljoen euro in de automatisering van haar inpakproces. Dat is voor het bedrijf niet de eerste en ook niet de laatste investering in automatisering.

PKM was een van de pioniers in de tuinbouw als het gaat om het implementeren van robottechnologie. Dit doet ze om de kwaliteit en de plantenproductie te verbeteren en het productieproces efficiënter te maken. Robotisering is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden bij PKM.

„Ja, we hebben grote bedragen geïnvesteerd in de automatisering van het inpakproces. Maar dit betekent niet dat we nu klaar zijn. Automatisering is simpelweg nodig, want we willen concurrerend blijven.”, zegt Jack Møller, CEO bij PKM onder meer in een artikel over de automatisering bij PKM in het digitale magazine van Floribusiness.

Jack Møller duidt de ontwikkelingen bij PKM voor abonnees van Floribusiness.

De eerste edities van Floribusiness zijn gratis te lezen, klik hier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties