Delfland: ’Overschrijdingen met imidacloprid nemen snel af’

Het Hoogheemraadschap van Delfland ziet het aantal overschrijdingen en de concentraties van het bestrijdingsmiddel imidacloprid in het oppervlaktewater snel teruglopen. Dat laat het waterschap weten in reactie op een voorstel van de Algemene Waterpartij (AWP). Deze partij wil de glastuinbouw een heffing opleggen als er volgend jaar nog steeds imidacloprid wordt aangetroffen.

Vijf jaar geleden waren er 24 meetpunten waarbij op elk punt de norm voor imidacloprid werd overschreden. Tegenwoordig heeft Delfland 54 meetpunten, waar er 9 boven de norm uitkomen. Ook de hoogte van de overschrijdingen neemt af. „Bewuste lozingen zijn zeer uitzonderlijk geworden”, zegt woordvoerster Thecla den Hoed. „Daarom hebben we als Delfland niet de behoefte om extra druk uit te oefenen op de glastuinbouw. Desondanks hoort de stof natuurlijk niet in het water thuis. Als er overschrijdingen worden gemeten, dan volgt een gesprek met de brancheorganisatie en met de tuinders in de polder. Dat is een standaard procedure.”

Waar komen de overschrijdingen met imidacloprid vermoedelijk vandaan? Hoe snel breekt de stof af? Lees het vrijdag in het vakblad voor de Bloemisterij of nu meteen in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

Foto: Shutterstock
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties