Delphy gaat samenwerken met dataplatformleverancier 30MHz

Dataplatformleverancier 30MHz en onderzoeks- en adviesbedrijf Delphy gaan een samenwerkingsverband aan. Daarbij zet Delphy het dataplatform in als analysetool onder haar consultants terwijl het tegelijkertijd zelf teeltgerelateerde applicaties ontwikkelt. Die komen op hun beurt beschikbaar voor alle gebruikers van het platform in een appstore-achtige omgeving.

De samenwerking zorgt ervoor dat Delphy versneld gaat digitaliseren. Consultants krijgen steeds meer mogelijkheden om de teler bij te staan bij het verbeteren van de teelt. Voor 30MHz is het de volgende stap naar een uitrol van het platform binnen de tuinbouw.

De eerste applicatie die gehost zal worden op het 30MHz platform is de Delphy Climate Profiler. Binnen deze applicatie wordt kennis van Delphy vertaald naar een applicatie die realtime teeltadvies geeft. De applicatie is ontwikkeld en ingezet gedurende de Autonomous Greenhouse Challenge afgelopen voorjaar, en inmiddels is uitgetest bij een aantal praktijkbedrijven.

Volgens Aad van den Berg, manager van Delphy Digital, is de samenwerking vier jaar geleden al begonnen op projectbasis. „Dat werd intensiever door de Autonomous Greenhouse Challenge. Daarin hebben we de systematiek ontwikkeld om data-gedreven het klimaat aan te sturen. Het bijzondere is dat 30MHz niet bekend is met de tuinbouw. Hun kennis en kunde is complementair aan wat wij willen bereiken in onze digitaliseringsstrategie.”

Sytse Zuidema, CEO van 30MHz: „Delphy is een enorm kennisbedrijf. Zij zullen steeds gedetailleerdere informatie gebruiken om het teeltproces te begeleiden, met als resultaat dat telers met minder middelen meer productie kunnen draaien. 30MHz zet daar een platform naast om dat proces verder te kunnen brengen.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties