Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Delphy stelt wietteam samen

Delphy stelt wietteam samen

0

Delphy gaat zowel een Canadese universiteit als Nederlandse telers begeleiden bij de teelt van cannabis (wiet). De universiteit bij kennisontsluiting en telers met teeltbegeleiding. Delphy heeft inmiddels een team van specialisten samengesteld voor dit gewas. Ze klopten bij de organisatie aan, omdat Delphy veel kennis in huis heeft van de chrysantenteelt; een teelt die veel overeenkomsten heeft met de cannabisteelt.

Cannabis is sinds 1 juni 2018 toegelaten in Canada en in delen van de Verenigde Staten. Dat betekent dat Cannabis, voor toepassing in de medische en recreatieve sector, regulier geteeld mag worden.  Universiteiten in Canada en de Verenigde Staten hebben contact gezocht met Delphy omdat zij voor dit relatief nieuwe gewas behoefte hebben aan kennisontwikkeling en praktische informatie voor telers.

In Nederland is nog geen besluit genomen voor vrijgeven van de teelt van Cannabis. De commissie Knottnerus heeft een advies voor een gesloten coffeeshopketen aangeboden aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Bruins van Medische Zorg en Sport. Mocht dit advies worden overgenomen dan worden in Nederland teeltproeven opgezet. Teelttechnisch valt nog veel te verbeteren aan cannabis. Door een betere teelttechniek wordt de kwaliteit van het product homogener en dus betrouwbaarder in werking.

Reageer op dit artikel

avatar