Den Ouden Groep en Lensli gaan samenwerken

  De bedrijven Den Ouden Groep  en Lensli bundelen hun krachten. Samen willen ze het gebruik van circulaire grondstoffen in substraatmengsels voor de professionele tuinbouwsector stimuleren. De productie van deze herwinbare stoffen gaan ze opschroeven.

  Luuk Braam, Product Development en Innovatiemanager bij Den Ouden Groep, ziet de vraag en het belang van herwinbare substraatstoffen in de professionele tuinbouw toenemen. En die ondernemers willen liefst lokaal mogelijk geproduceerde substraatstoffen.

  De grondstoffen dienen bij voorkeur te bestaan uit bio-circulaire stromen zoals groene reststromen uit landschapsbeheer en gebruikt substraat. Den Ouden Groep uit Schijndel kan Lensli (vestigingen in Bleiswijk en Cuijk; tot 2020 bekend onder de namen Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond) voorzien van deze grondstoffen en deze op verschillende locaties produceren. „Met klantspecifieke substraatmengsels kunnen wij invulling geven aan onze eigen duurzaamheidsstrategie én die van onze klanten.’, aldus Rob Bierman, Commercieel Manager Lensli. 

  Naast de samenwerking op productniveau zal ook gezamenlijk productontwikkeling worden vormgegeven. Daarbij zullen de mogelijkheden onderzocht worden bestaande grondstoffen te optimaliseren met inzet van experts op het gebied van productie, teelt of commercie.

  Den Ouden versterkte begin 2021 zijn positie in de markt voor organische meststoffen en biostimulanten. Plant Health Cure (PHC) is sinds 1 januari onderdeel van het familiebedrijf Den Ouden Groep uit Schijndel.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties