Denktank jonge bestuurders bezint zich op toekomst LTO

LTO Nederland heeft een denktank met zes relatief jonge bestuurders aan het werk gezet om zich te bezinnen op de toekomst van de land- en tuinbouwbehartiger, zo meldt de organisatie.

De werkgroep zal binnen zes weken met voorstellen komen hoe LTO optimaal kan blijven werken aan versterking van de agrarische sector. „Lokaal blijven we stevig verankerd, landelijk moeten we slagkracht organiseren”, zo vat LTO-voorzitter Albert Jan Maat de uitdaging van de toekomstige LTO-organisatie samen.

Maat wil de voorstellen van de denktank nog vóór de zomer bespreken en keuzes maken, zodat vóór het eind van het jaar stappen zijn gezet voor versterking van de belangenbehartiging op nationaal en internationaal niveau. Aanleiding voor de herbezinning bij LTO zijn het verdwijnen van de product- en bedrijfschappen, de reorganisaties bij de regionale LTO-organisaties en de oprichting van branche- en producentenorganisaties.

Communiceren
De LTO-voorzitter vindt ook dat agrariërs hun sterke punten beter naar buiten toe moeten communiceren. „De maatschappelijke waardering voor boeren en tuinders neemt toe. Dat moeten we sterker uitnutten in de publieke discussie en de beeldvorming. Bij een volwassen belangenbehartiging hoort een sterk communicatiebeleid.”