Dennis van Strien is liever teler dan voorlichter

Na zijn middelbare tuinbouwschool is Dennis van Strien teeltvoorlichter geworden bij een toeleveringsbedrijf. Dat was hij na een paar jaar beu. En gezien de vergrijzing in de sector is hij meer de mogelijkheden voor zichzelf gaan inzien als zelfstandig teler. „Iets dat ik me in eerste instantie niet zag worden. Dus heb ik op een middag gevraagd aan mijn vader wat hij er van zou vinden als ik toetrad tot het bedrijf.”

En wat was zijn antwoord?

„In eerste instantie was hij vooral verrast. Iets waar ik al een jaar op aan het broeden was, kreeg hij als donderslag bij heldere hemel voor zijn kiezen. Echter, nog dezelfde avond kreeg ik antwoord. Hij en mijn moeder vonden en vinden het een fijne gedachte dat ik het bedrijf voortzet.”

Heeft jouw beslissing de bedrijfskoers nog veranderd?

„Niet echt. Toen ik bijna acht jaar geleden toetrad, was de kwekerij al grotendeels een handelskwekerij. Mede omdat we een breed pakket aan seizoensgebonden planten jaarrond samen met twee collega’s leveren aan 70 regionale Boerenbondwinkels. Dan heb je zelf niet alles in huis en moet er worden bijgekocht. Al onze klanten beleveren wij met eigen vervoer.”

De volledige tekst vind je in het Vakblad voor de Bloemisterij 33/34, een dubbelnummer, en is digitaal te vinden via deze link.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties