Derde termijn voor Westlandse burgemeester Sjaak van der Tak

Burgemeester Sjaak van der Tak van Westland blijft voor een derde termijn van zes jaar aan. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft daar op 12 april mee ingestemd.

In de raad stemden 25 raadsleden voor een derde termijn, twaalf raadsleden waren tegen. Twee raadsleden waren niet aanwezig. Van der Tak (CDA) is sinds 2004 burgemeester van de gemeente Westland. De huidige ambtstermijn van de burgemeester loopt tot 1 september 2016.

In een toespraak na afloop van de stemming liet Van der Tak weten het een eer te vinden om voor een derde termijn in het Westland te mogen werken. Hij stelt dat in de afgelopen twaalf jaar Westland als economische topsector op de kaart is gezet, nationaal en internationaal. Ook is volgens hem de glastuinbouwsector versterkt.

Hoek van Holland en Midden-Delfland
Van der Tak zinspeelde in zijn toespraak ook op gebiedsuitbreiding van zijn gemeente door het toevoegen van glastuinbouwgebieden in Hoek van Holland en Midden-Delfland. Een nieuw kabinet zou daar volgens hem de weg vrij voor moeten maken. „Mocht dat het geval zijn, dan pleit ik ervoor dat al het glas rondom Westland onderdeel wordt van Westland, één glastuinbouwcluster. Dat betekent onderhandelen met de gemeenten Rotterdam en Midden-Delfland.”