Diamond Flowers bouwt grootste kas voor troschrysant: 12 ha

Jan Kreling heeft met zijn zoon Koen in Zuilichem een kas van 12 ha gebouwd voor de teelt van troschrysanten. Kreling Chrysanten levert jaarlijks 100 miljoen stelen direct aan klanten, vooral retailers in Engeland, Duitsland en Tsjechië.

De nieuwbouw van 12 ha. betekent 50 % uitbreiding van het areaal kassen dat Kreling Chryanten al in productie heeft. Het is in Nederland de eerste kas van deze grootte die in een keer voor chrysant wordt gebouwd. Tot dit jaar kocht Kreling in bij collega’s om aan de vraag van zijn klanten te kunnen voldoen. Vanaf week 13, als de eerste takken bij Diamond Flowers worden geoogst, is dat voorlopig niet meer nodig.

Luchtbevochtigng en een tweede schermdoek zijn twee opvallende investeringen in het bedrijf. Aan de eerste oogstrobot voor chrysant wordt nog gewerkt. Najaar 2017 gaat die waarschijnlijk in bedrijf. De eerste takken zullen met behulp van traditionele padmachines geoogst worden. Medio week 13 bloeien de eerste vakken.

Zaterdag 25 maart houdt Diamond Flowers tussen 10:00 en 17:00 uur een Open Dag op het bedrijf aan de Uilkerweg in Zuilichem.

Diverse toeleveranciers zullen tijdens de Open Dag aanwezig zijn.

Iedereen is welkom

Vrijdag 24 maart leest u meer over Diamond Flowers in het Vakblad voor de Bloemisterij. Redacteur Hans Neefjes maakte tevens een kort filmverslag