Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Digitaal niet te stoppen bij Plantion, maar fysiek ook niet

Digitaal niet te stoppen bij Plantion, maar fysiek ook niet

0
Digitaal niet te stoppen bij Plantion, maar fysiek ook niet

Bij Royal FloraHolland moet de discussie over het versterken van de klok nog goed losbarsten. Plantion nam reeds maatregelen. Kwekers die kwaliteit leveren en regelmatig aanvoeren worden beloond met een bevoorrechte veilpositie. Het noviteitenblok en ‘Experience’ zorgen dat kopen op de klok in Ede een feestje wordt. „Een fysieke marktplaats kan kopers inspireren.”

Of het een betere prijs oplevert, is lastig te zeggen”, schiet Guus van Logtestijn direct van wal. „Kwekers die regelmatig aanvoeren en kwaliteit leveren worden in een betere positie gebracht. Dat wordt door hen en de kopers gewaardeerd. De maatregelen versterken de klok en het imago ervan.” De commercieel directeur van Plantion ervaart dat een aantal telers vanwege de nieuwe regels van de veilvolgorde vijf dagen per week zijn gaan aanvoeren. Het aanbod wordt daardoor regelmatiger.

Hybride verkoopsysteem
De verwachting van Plantion is dat een sterk eerste blok uiteindelijk een positieve invloed heeft op de klokprijzen in de rest van het veilproces. „Als er alleen wordt geloot en een minder goed product komt eerst, dan heeft een beter product daar last van”, zegt algemeen directeur Peter Bakker.

Vorig artikel Pacombi Group neemt Broekhof Verpakkingen over
Volgend artikel Zwitserse werktuigendrager wint innovatieprijs
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties