Opinie Coen Dekkers Digitale revolutie deel twee

  Digitale revolutie deel twee

  0

  ’Hallo Coen, met FloraHolland’. Mijn hersens beginnen meteen te ratelen. Wat heb ik niet goed geregeld, is het een veilingmeester? Of is er iets anders mis? ’Wij hebben met aandacht je column in de boomkwekerij gelezen over de ’digitale revolutie’ en willen je graag uitnodigen om eens te komen kijken wat we al bedacht hebben’.

  Hee, dat is interessant. Want nadat ik zo’n column op papier heb gezet is mijn denkproces meestal niet klaar, tenminste, niet altijd. En ik kan er wel met een beetje angst en cynisme naar kijken, naar zo’n nieuwe digitaal bloemen-en-planten-verkoop-ecosysteem, maar het komt er wel en ik kan me er beter een beetje goed op voorbereiden. Zou trouwens iedereen moeten doen.

  Ik heb me afgevraagd hoe mijn probleem dan echt opgelost zou kunnen worden. Kan ik, nadat ik alle potgrond van mijn handen heb gewassen, met een door FloraHolland geleverd ’device’, een voorgeprogrammeerde iPad of zo, door de kas lopen, foto’s van partijen maken en die direct aanbieden met ’real-live’ foto’s? Of gaat het toch weer teveel op FloraXchange en PlantConnect lijken.

  En kan ik, als ik aanbod online heb geprikt, met twee handelingen er ook mijn middelengebruik aan koppelen? Want daar komen ook steeds meer vragen over. Of is het vermelden van MPS-A genoeg? Voor de rest is het Ctgb de aangewezen instantie voor mijn klanten om informatie in te winnen toch?

  Zitten er trouwens ook klanten op dat ecosysteem, zodat ik daar zelf openstaande orders in kan vullen? In de trend van, wie het eerst komt, wie het eerst maalt? En vooral, ziet het er voor mijn klanten een beetje sexy uit? En voor mij ook natuurlijk, ik ben ook niet van steen. Zit er een chatfunctie via WhatsApp in, zodat ik vragen van klanten snel kan beantwoorden, of blijf ik kloten met dat stokoude oldskool Florecom? En voor wat ik verkoop hè, komt dat direct op een brief? Of slaan we de ontwikkeling van een nieuwe veilingbrief lekker over en keren we elke transactie gewoon effe lekker direct uit.

  Nu ben ik nog meer bedrijfsblind dan Stevie Wonder, maar heeft u nog ideeën? Ik ga er toch heen binnenkort…

  Coen Dekkers
  Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

  Reageer op dit artikel

  avatar