De Boomkwekerij Brexit Directeur Hillier: ’Verkoop laat gemêleerd beeld zien’

  Directeur Hillier: ’Verkoop laat gemêleerd beeld zien’

  0

  Na de Britse lockdown in het voorjaar was de vraag naar planten ’enorm’ bij Hillier Garden Centres, zegt directeur Chris Francis. De bevoorrading van de 17 tuincentra tellende keten liep echter niet gelijk op.

  Hoe loopt de verkoop dit jaar? „De verkoop van planten liet voor ons een gemêleerd beeld zien”, antwoordt Chris Francis. „Grotendeels als gevolg van veranderingen in vraag en aanbod als gevolg van corona. We hadden moeite met de verkoop van perkplanten, omdat onze aanvoer ernstig werd beïnvloed door kwekers die geen partijen konden produceren als gevolg van de lockdown. De vraag was enorm, maar we konden gewoon niet genoeg voorraad krijgen.”

  Hoe is het beeld bij boomkwekerijproducten? Lees het interview met Chris Francis verder in het digitale magazine (met inlog). Daarin legt de Hillier-directeur ook uit hoe het Britse bedrijf aankijkt tegen Brits gekweekt, plantgezondheid, veenvrije potgrond en taupe potten.

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar