Directie Koppert koninklijk onderscheiden

De directeuren Paul Koppert en Henri Oosthoek van Koppert Biological Systems kregen vrijdag 15 september een koninklijke onderscheiding. Het was een onverwachte afsluiting en hoogtepunt van een week waarin het bedrijf met honderden relaties, vakgenoten en personeel zijn 50-jarig jubileum vierde.

Burgemeester Pieter van de Stadt van gemeente Lansingerland spelde Paul Koppert en Henri Oosthoek de versierselen op die horen bij de graad Officier in de orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding onder meer voor hun doorzettingsvermogen in het wereldwijd op de kaart zetten van biologische gewasbescherming. Naast het leiden van het familiebedrijf zetten zij zich bijzonder in voor de samenleving. Zo waren zij beginjaren 80 de grondleggers van Stichting Christian Childcare Programme in Oeganda.

Koppert wil wereld schoner maken

Het Vakblad voor de Bloemisterij sprak Koppert en Oosthoek eerder dit jaar naar aanleiding van het jubileum. Volgens de directeuren is gewasbescherming mogelijk zonder chemie. De oplossingen zijn in de natuur voorhanden, maar nog niet onder controle. Wereldwijd zal het nog tientallen jaren duren voor het zo ver is. Het huidige lange traject van toelating werkt remmend op vergroening, aldus Koppert en Oosthoek. Het bedrijfsdoel is de wereld schoner maken, en de producten van Koppert kunnen daar volgens de directeuren een geweldige bijdrage aan leveren. „We zijn idealisten, maar ook realisten”, tekenden het Vakblad eerder dit jaar op in het interview. Het volledige artikel vindt u in deze bijlage:  koppert

Koppert Biological Systems vierde deze week uitgebreid haar 50-jarig jubileum met al hun ‘partners in nature’. Koning Willem-Alexander opende donderdag 14 september onder ruime belangstelling het Experience Center van het bedrijf.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties