Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Door corona verkoopt Jan Star meer aan huis

Door corona verkoopt Jan Star meer aan huis

0

Tot aan het uitbreken van de coronacrisis hoorde je Jan Star uit Oegstgeest niet klagen over verkoop in 2020. Maar de klap door de crisis was hard. Van de een op de andere dag viel vraag weg. „Ik heb toen tulpen gestort op mijn land, wat mijn vrouw Marian niet kon aanzien. We zijn tulpen en later pioenen aan huis gaan verkopen. Limonium leent zich daar niet voor. Nu vormt corona geen probleem voor mijn afzet meer, maar verloren omzet krijg je niet meer terug.”

Hoe verliep de huisverkoop?

„Ontzettend goed. We hadden het bord nog niet aan de weg gezet of de eerste klanten stonden al binnen. Nu hebben we wel het voordeel dat we ook op de markt staan. Dus weten wat verkopen is. Kortom, we weten dat aandacht besteden aan klanten belangrijk is. Maar, ook iets praktisch als al een pinautomaat hebben. Verder helpt dat er veel nieuwe woonwijken om ons heen zijn gebouwd. Veel bewoners wandelden nu voor het eerst langs ons bedrijf. De huisverkoop was geen vetpot, maar heeft ons door een moeilijke tijd geholpen. Ook mentaal.”

Lees de volledige vakgenoot met Jan Star in afgelopen Bloemisterij of via deze link.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar