Droneproject in kassen boekt vooruitgang

Bedrijfsmatige toepassing van automatisch vliegende drones in kassen komt steeds dichterbij, zo bleek op een symposium over de voortgang van het tweejarige onderzoeksproject HiPerGreen.

Afgelopen vrijdag werd de stand van zaken over HiPerGreen (High Precision Greenhouse Farming) besproken op een symposium in het World Horti Center in Naaldwijk.

Met een ontwikkelde drone kunnen alvast thermische beelden worden gemaakt, ofwel het inzichtelijk maken van temperatuurverschillen in gewassen en kassen.

Binnen het project zijn diverse partijen bezig met de ontwikkeling van technische zaken, zoals: nieuwe sensoren en software om drones automatisch te laten vliegen, camera’s om gewas en klimaat te monitoren, een concept om drones veilig te laten landen en accu’s volledig automatisch te laten uitwisselen.

Daarbij is aandacht voor de veiligheid van personen, maar ook voor data die drones verzamelen. Daarnaast wordt een businessmodel ontwikkeld.

Het tweejarige onderzoeksproject HiPerGreen wordt uitgevoerd door (luchtvaart)studenten en docenten van Inholland, in samenwerking met diverse hightechbedrijven. Het project heeft een budget van zes ton waarvan de helft subsidie.

Foto’s: HiPerGreen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties