Droogbloemenleveranciers op zoek naar nieuwe aanvoerders

Leveranciers van droogbloemen kennen weer goede tijden. Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Het gebrek aan aanvoer is bij sommige leveranciers een beperkende factor voor de groei.

Lamboo Dried & Deco, HBX Natural Living en Decofleur zijn belangrijke spelers op de Nederlandse markt van droogbloemen. Lamboo Dried & Deco betrekt de zomerbloemen van Nederlandse leveranciers. HBX en Decofleur doen dit ook en kopen ook bij op de klok of importeren bloemen uit het buitenland, waaronder Italië.

Telers die produceren voor de droogbloemenmarkt moeten het product oogsten op het moment dat de bloemen op zijn mooist zijn. Het is andere handel die naar de veiling toe gaat en niet elke kweker kiest hiervoor. „Dit is een beperkte factor voor de groei van het bedrijf”, stelt Francis Lamboo.

Zij vervolgt: „Wij betalen in verhouding misschien iets minder dan de gemiddelde klokprijs en die gok willen telers niet altijd nemen. Terwijl in de zomermaanden de vraag ook slecht kan zijn. Ik ervaar dat het nu een beetje aan het kantelen is, misschien omdat de trend nu duidelijker aanwezig is.”

Meer lezen over de strategie van de bedrijven en de droogbloementrend? Lees het in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 46, welke op 15 november verschijnt. Het artikel is nu al te lezen in het digitale magazine.

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties