Duimpjes? Ik word er inmiddels krankjorum van

  ‘Hè! Waarom geef je een duimpje omlaag?’ De vrouw kijkt betrapt. ‘Nou, gisteren werd ik helemaal niet zo vriendelijk geholpen hier…’ De caissière fronst haar wenkbrauwen. ‘O? Wie was dat dan?’ Hallo Jumbo!

  Mijn vrouw maakte het kortgeleden mee toen ze stond af te rekenen bij de supermarkt. Daar staat zo’n ding waar je kunt aangeven of je tevreden bent over het winkelpersoneel. Even een duimpje omhoog of omlaag aanklikken en de big data onderzoekers zijn tevreden. Je doet het op Facebook ook, dus waarom niet in het echte leven? Alleen, thuis achter je pc of smartphone is dat toch een tikkeltje anders dan in de supermarkt waar jij het personeel en het personeel jou kent. Sta je daar met een kop als een boei. De volgende keer laat je het wel uit je hoofd.

  Ik word er inmiddels ook krankjorum van als ik eerlijk ben. Heb je een radio besteld bij Coolblue kun je er vergif op innemen (mag dat eigenlijk nog wel?) dat je een dag later een mail krijgt met de vraag: ‘Kees, is jouw PerfectPro Workstation 2 een aanrader? Maak kans op € 100,-.’ Of je bent naar de Productdag Seizoensbloemen op de Keukenhof geweest, ligt er een paar dagen later een evaluatieformulier in je mailbox. ‘Wij zouden het zeer op prijs stellen als…’ Jaja, ik weet het, maar nu even niet!

  Al aangemeld bij Floriday? Dat platform heeft een handige chatfunctie waar je vragen kunt stellen. Nadat een van de medewerkers antwoord heeft gegeven krijg je een berichtje met ‘Laat Marcel weten hoe hij/zij het doet’. En daaronder staat dan weer ‘Beoordeel het gesprek’ met vijf verschillende smileys variërend van verschrikkelijk-slecht-OK-excellent-schitterend.

  Jongens, ik wil gewoon dat het werkt. Dat ik pushmeldingen van klokvoorverkopen lekker snel op mijn smartphone binnenkrijg. En dan graag berichtjes met informatie waar ik wat aan heb. Aantal fusten en zo. De prijs. Ik wist trouwens niet dat Marcel ook een vrouwennaam is.

  Stel je nu eens voor dat ik wekelijks zou vragen: Wat vond u van deze column? Ik wil het niet weten!

  Kees van Egmond

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hans
  Hans
  5 jaren geleden

  🙂 top