Duitse economie krimpt met 10 procent

De Duitse economie kromp in het tweede kwartaal van 2020 met 10,1 procent, ten opzichte van het kwartaal ervoor. Het is de grootste krimp van de Duitse economie die ooit is gemeten.

Dit meldt het Duitse federale statistiekbureau op basis van een voorlopige raming. Door de coronacrisis gaven consumenten plotseling een stuk minder uit. Ook werden de Duitse investeringen en export hard geraakt. In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar kromp de Duitse economie met 11,7 procent.

Duitsland belangrijkste afzetmarkt
Voor de Nederlandse sierteeltsector zijn de ontwikkelingen in Duitsland van cruciaal belang. Duitsland is veruit onze belangrijkste afzetmarkt. Volgens Floridata neemt het aandeel van Duitsland, in 2019 circa 27%, binnen onze export van snijbloemen en potplanten af. Onze tweede belangrijke afzetmarkt, het Verenigd Koninkrijk, volgt op ruime afstand met een aandeel van krap 14%.  Van de Nederlandse exportwaarde aan boomkwekerijproducten (inclusief vaste planten in pot) is circa een derde deel bestemd voor de Duitse markt (bron: Eurostat).

In het landendossier over Duitsland in ons digitale magazine vindt u meer informatie over deze markt.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties