Home Hortipoint Duitse verpakkingsheffing kan euro’s per veilingkar kosten

Duitse verpakkingsheffing kan euro’s per veilingkar kosten

0
Duitse verpakkingsheffing kan euro’s per veilingkar kosten

Nederlandse bedrijven die consumentenverpakkingen op de Duitse markt brengen, moeten vanaf 1 januari 2019 betalen voor de recycling. Dat staat in de nieuwe Duitse Verpakkingenwet die per 1 januari 2019 van kracht wordt. De wet geldt bijvoorbeeld voor telers die direct verkopen aan Duitse retail, of die aanvoeren op veiling Rhein-Maas.

Zij moeten zich aanmelden bij de Zentrale Stelle (de koepelorganisatie van recyclingbedrijven) en bij een van de negen Duitse recyclingbedrijven. De hoeveelheid verpakkingsmateriaal verschilt per veilingkar. Plastic is het duurste om te recyclen. Hoezen wegen weinig, maar met potten kan het gewicht aardig oplopen.

Bij tuinplanten en boomkwekerijproducten kan het om enkele kilogrammen per kar gaan. Gerekend met een prijs voor recycling van €0,80 per kg plastic, kunnen er dus enkele euro’s aan extra kosten per veilingkar bij komen.

In Vakblad voor de Bloemisterij nr. 51/2 van vrijdag 21 december gaan we dieper in op de impact van deze verpakkingsheffing voor naar Duitsland exporterende bedrijven in de sierteelt. Je kan dit artikel nu al digitaal lezen op mijnbloemisterij.nl.

Vorig artikel Ebben kleedt Groene Inspiratiepark Hardenberg aan
Volgend artikel ‘Het is toch vettige klei hoor!’
Joef Sleegers
Joef Sleegers is in 2006 in dienst gekomen bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Affiniteit met de tuinbouw kreeg hij door vakantiewerk in de glastuinbouw in de omgeving van Venlo. Met gymnasium B en een studie biologie op zak is hij een echte beta. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Oogst, waar hij het vak van journalist in de praktijk leerde. Zijn hobby fotografie kan hij prima combineren met het schrijfwerk. Joef hecht veel waarde aan natuur en milieu. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties