Duitsland verlengt lockdown tot 18 april

In Duitsland wordt de lockdown verlengd tot zondag 18 april. Tussen 1 en 5 april (paasvakantie) mogen de meeste winkels – na protest – open blijven. Een plan om met Pasen meer bezoekers toe te staan, is wel van tafel. De autoriteiten hopen daarmee de derde coronagolf in het land tegen te gaan.


Op een persconferentie in de nacht van maandag op dinsdag drukte Angela Merkel de Duitsers nog op het hart om vooral thuis te blijven tijdens Pasen. Winkels moesten dicht. Het plan kwam bondskanselier Merkel in eigen land op veel kritiek te staan, waarna de maatregel op woensdag 24 maart weer werd teruggedraaid. Nu gelden met Pasen weer de maatregelen die al van kracht waren. Tuincentra en bouwmarkten blijven daarmee dus open.  

Scholen open
De oosterburen zitten vanaf halverwege december in lockdown. Vorige maand werden enkele regels voorzichtig versoepeld; zo mochten kappers en sommige scholen weer open. Vorige week waarschuwde minister van Volksgezondheid Jens Spahn dat Duitsland in een derde coronagolf zit.

Latere avondklok
In Nederland is afgelopen dinsdag tijdens een persconferentie een verlenging van de huidige maatregelen aangekondigd. Alleen de avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in (om 22.00 uur) vanwege de zomertijd, die komend weekend begint.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
7 maanden geleden

Ik lees nergens wat na 18 april